Förpackningsmaskiner- En viktig del i tillverkningsprocessen

Det är viktigt att skydda sina produkter under långa transporter och under hantering mellan olika mottagare. Vissa produkter färdas långt med lastbil, båt, tåg eller flyg innan de når fram till kunden.
Tack vare dagens moderna förpackningar plast skyddas produkterna mot fukt och stötar, plasten är tålig och hjälper till att hålla produkterna på plats under transport och uppackning.

Med förpackningsmaskiner kan du göra mer än att bara packa produkterna, avancerade maskiner kan etikettera och märka förpackningen och har en kapacitet till att packa flera tusentals produkter i timmen.
Det är såklart viktigt att välja rätt förpackning eftersom det kan påverka produkten inuti förpackningen. Livsmedel exempelvis, måste ha en förpackning som håller tätt och inte släpper in luft och fukt, som i sin tur kan leda till att livsmedlet är dåligt eller skadat när det når kunden. Flaskor eller glasburkar packas ofta på tråg med plast runtom för att dom inte ska slå mot varandra vid hantering och transport.

Spannmålstillverkarna var tvungna att ändra sina förpackningar eftersom mindre storlek på förpackningarna minskade kundandel och därmed vinsten. Som ett resultat var de tvungna att börja packa i större förpackningar även om det innebar ökning av tillverkningskostnaden. Det är en viktig aspekt att kunna avgöra rätt storlek på förpackningen för varje produkt. Korrekt storlek på förpackningar kan leda till enklare hantering hos kund.

Lagerblad Förpackningsmaskiner levererar förpackningsmaskiner som hjälper dig att paketera produkterna i perfekt storlek och form.
Förpackningar plast hjälper till att skydda produkten, ömtåliga produkter som glas eller elektronikartiklar brukar levereras med bubbelplast för extra skydd och absorberar stötar. Oavsett vilken produkt ditt företag tillverkar behöver den paketeras på ett säkert sätt för att nå kunden i samma skick som när den lämnade fabriken.

Lagerblad Förpackningsmaskiner  har en gedigen erfarenhet i branschen och arbetar med de främsta agenturerna. De levererar maskiner för alla behov, allt från manuella förpackningsmaskiner till helautomatiska maskiner som kan hantera stora som små förpackningar. Alltså, om du letar efter ett företag som tillhandahåller automatiserad förpackning av varor, då är Lagerblad Förpackningsmaskiner ett perfekt val för dig.

Författare: Per Lund

“Författarens åsikter är helt sina egna och speglar nödvändigtvis inte åsikterna hos LAGERBLAD Förpackningsmaskiner AB”